De beste en origineelste aan de UvA geschreven masterscriptie wordt elk jaar beloond met de UvA-scriptieprijs. Deze prijs is een extra bekroning op het universitaire diploma. De inschrijving hiervoor is geopend.

UvA-scriptieprijs 2022

Masterstudenten die zijn afgestudeerd na 1 februari 2021 of nog gaan afstuderen voor 1 februari 2022 én een 8,5 of hoger hebben gehaald voor hun scriptie kunnen deelnemen aan de UvA-scriptieprijs 2022. De prijs wordt uitgereikt tijdens kennisfestival UvA Open (datum op dit moment nog niet bekend). De winnaar ontvangt 3.000 euro, de overige facultaire winnaars ontvangen ieder 1.000 euro.

Deadline voor deelname is woensdag 9 februari 2022 om 12.00 uur.

De jury

De jury beoordeelt de inzendingen op wetenschappelijke kwaliteit en originaliteit. ‘Het beoordelen van de inzendingen is elk jaar veel werk maar zeker geen straf’, zegt Fred Weerman, juryvoorzitter voor de UvA-scriptieprijs 2020. ‘Het is een genoegen om kennis te nemen van interessante, originele, goed onderzochte en mooi verwoorde bevindingen van studenten over de meest uiteenlopende onderwerpen. De breedte van de wetenschapsgebieden van de UvA komt ook tot uiting in de scripties. Daarom lijkt het soms misschien of we appels met peren vergelijken, maar de jury kan daar goed mee overweg en is doorgaans zeer eensgezind.’

Winnaar UvA-scriptieprijs 2021

In 2021 ging de UvA-scriptieprijs naar Lotte Mertens (Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica) voor haar scriptie Spontaneous Unitary Violations and Effective Non-linearity in Relation to Quantum State Reduction. Zie hier de genomineerden voor UvA-scriptieprijs in 2021.

Winnaar UvA-scriptieprijs 2021, Lotte Mertens

Meld je aan voor de UvA-alumniprijs 2022