Uitreiking van de AUV-alumnusprijs 2020. Met vooraan (vlnr): Sergio Garcia (tweede prijs en publieksprijs), Thijs de Lange (eerste prijs), Freija Poll (derde prijs). Achteraan (vlnr): Ting Hin Ngai, Jaira Chin, Sil Boedi Scholte. (Foto: Monique Kooijmans)

Ken (of ben) je een alumnus die een speciale bijdrage levert aan de maatschappij? Draag hem, haar of jezelf dan voor de AUV-alumnusprijs 2021 voor.

De AUV-alumnusprijs is een jaarlijkse aanmoedigingsprijs van de Amsterdamse Universiteits-Vereniging voor UvA-alumni die via een aansprekend project een bijzondere bijdrage aan de maatschappij leveren. Tijdens de AUV-dag op zaterdag 6 november zal de prijs worden uitgereikt. De voordrachtstermijn sluit op donderdag 9 september om 12.00 uur.

Meer informatie (aanmelden, voordragen en reglementen)

Winnaar AUV-alumnusprijs 2020

Thijs de Lange

Thijs de Lange won de AUV-alumnusprijs 2020 voor zijn project Wij Staan Op! Deze landelijke organisatie wordt gerund door jongvolwassenen met een handicap en legt zich toe op de implementatie van het VN-verdrag Handicap. Wij spraken Thijs over anderen vertegenwoordigen, Nederland inclusiever maken en studeren aan de UvA.

‘Wij willen bereiken dat wij kunnen leven zonder drempels’

Lees het hele interview met Thijs

12 juli 2021