Zomercollege ontwikkelaars coronavaccin nu op YouTube

De ontwikkelaars, dr. Özlem Türeci en dr. Uğur Şahin in gesprek met Daphne Bunskoek

In juni stond het online Amsterdam UMC Zomercollege in het teken van het Pfizer-BioNTech-vaccin. De ontwikkelaars, dr. Özlem Türeci en dr. Uğur Şahin, spraken vanuit het hoofdkwartier van BioNTech in Mainz over ‘hun’ coronavaccin. Benieuwd? Bekijk het interview op YouTube. 


Mogelijkheden mRNA-vaccins 
Tijdens het online Zomercollege spraken de ontwikkelaars over ‘hun’ coronavaccin, de beschikbaarheid van vaccins voor lagelonenlanden en de mogelijkheden om met mRNA-vaccins andere infectieziekten te bestrijden. Ook stonden ze stil bij de ontwikkeling van het mRNA-vaccin 2.0. En hoe de technologie toegepast kan worden bij kanker en auto-immuunziekten. Wat heeft mRNA-technologie voor implicaties voor de grote ziekten van onze tijd? 


Vooruitziende blik 
Het inmiddels beroemde Turks-Duitse echtpaar richtten in 2008 het immunotherapie-bedrijf BioNTech op. Hun oogmerk: baanbrekende behandelingen voor kanker. Begin 2020 gooiden ze het roer om, in de overtuiging dat een coronapandemie aanstaande was, en zetten ze hun kaarten op een corona-mRNA-vaccin. Het bleek een schot in de roos. 

 

Interview terugkijken 
Je kunt het interview met dr. Özlem Türeci en dr. Uğur Şahin online terugkijken.


Bekijk het interview op YouTube 

 


8 juli 2021

Ander nieuws